Sommar / Summer

Äntligen har temperaturen passerat 20 grader och vi får njuta av värme igen! Fortfarande ligger det små snöhögar på sin ställen, men skogen är framtinad och vi kan lägga spår igen 🙂

Tjejerna tog årets första dopp igår, medans Center ägnade sig åt att gräva upp halva stranden i jakten på skatten…..

Jag provar att lägga in en film från torkningsrallyt, hoppas att det fungerar 🙂

Klick här för att se filmen: Bad film

WDS 2012

Under förra veckan startade vi den långa resan ner mot Salzburg och World dog show! På nervägen åkte vi till Tjeckien och den lilla byn Martinice utanför Prag där Klara och Toklaramas kennel finns. Vi fick två härliga dagar i den lilla byn och fick träffa många underbara taxar. Inte minst Frökens pappa Danny, som är en underbart glad och livlig herre.
Första bilden från byn där vi bodde och Klara var otroligt mån om att vi gäster hade det bra! Thanks Klara!

 Det var inte så varmt i Tjeckien de dagar vi var där, men vi fick i alla fall se en härlig grönska.

Från Tjeckien gick färden vidare mot Salzburg och vårt hotell som låg vackert till nära gränsen på Tyska sidan i orten Bad Reichenhall.
Vilken fantastisk omgivning att promenera i!

På lördagen var det dags för Österrikiska taxklubbens utställning och vår domare för dagen var Heidrun Odenweller-Klügl, Tyskland. Maja slog till med att vinna juniorklassen, av 8 och fick därmed en ny titel. Fröken var inte alls på G, om det beror på löpet, värmen eller levergodiset hon knaprat i sig i smyg är svårt att säga, men resultatet blev i alla falla Excellent 3 i championklass. Utställningen hölls utomhus (27 grader varmt) men i fin miljö:

På söndagen var det så dags för resans mål att delta i världsutställningen, där domaren var Krystyna Opara, Polen. Vilken härlig upplevelse att få se så många fina hundar på samma gång. Maja visade igen att hon står sig i konkurrensen och fick excellent och placerade sig på en fin tredje plats av hela 15 juniortikar. Fröken var liksom dagen före inte i sin bästa form, men Excellent 4 i championklass. Majas pappa Yoshi slog till med att bli WW-12 och dessutom BIR för 3:e året i rad och placerade sig dessutom som 2:a i gruppen. Frökens mamma och pappa deltog bägge två i veteranklass och slog till med nya titlar, Veteran världsvinnare 2012! Pappa Danny stannade till finalen, medan vi tuffade de 280 milen hem. Vilken resa!

Tack Kerstin och Peter för trevligt sällskap och grattis till alla fina resultat!