Uncategorized

A-kullen

A-kullen såg dagens ljus den 2 mars. Eftersom min barnmorska blivit sjuk var jag ensam och det var faktiskt en ganska nervös väntan. Första tiken kom men rumpan först och det tog lite tid, sedan tog det ytterligare en timme innan hane nr 1 tittade ut, sedan tik nr 2 bara 9 minuter efter. Sedan infann sig lugnet och jag trodde att allt var klart. Men två timmar senare hör jag ett klassiskt smaskande och se där en hane till kom ut. Alla välskapta och fina med vikter mellan 219 och 250 gram. Tusen tack till jourhavande barnmorskor Kerstin och Solveigh som jag ringde och höll vakna nästan hela natten!

De första tre veckorna var fyllda av lugn och ro. Fröken och valparna bodde under denna tiden i en avskild del av huset och Center tillbringade dagarna med att gråta utanför. Han var nog den som blev lyckligast när valparna flyttade till vardagsrummet. Det är fantastiskt med en sådan hane som honom, han leker och pysslar på med valparna men är samtidigt en duktig uppfostrare och snabbt lär sig valparna att Centers ben och mat ska man låta bli.

Tiden har gått fort sedan valparna började springa runt. Allt ska utforskas och undersökas förstås. När vädret tillåter har vi varit ute, men vissa dagar har varit så gråa och blåsiga att vi fått hålla oss inne. Vi har testat klöven och bilåkning och jag har jagat valpar ute som sprungit åt olika håll. En hel del besök har vi haft, blivande valpköpare och vänner som velat titta på de små.

Till slut kom dagen då det vara dags för de små att flytta. Spårdax All The Way ”Sixten” stannar i Luleå och Spårdax All For You ”Mio” flyttade till Rosvik. Spårdax All For Fun ”Goa” flyttar till Piteå och kvar hos oss blev Spårdax All For Love ”Sigge”, en liten och sprudlande glad kille. A-kullen har fått en egen sida och där finns också bilder från deras första 8 veckor.

Nu börjar en rolig tid för oss med Sigge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *